TÜRES Trabzon'un 'Apart' İsyanı

Türes Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Trabzon şubesi başkanı Barış Öztürk turizm sezonu başlamadan önce bazı yanlış anlaşılmalarla insanların yanlış yönlendirildiğini söyleyerek açıklamalarda bulundu.
Barış Öztürk yaptığı açıklamada ;
Yaklaşan turizm mevsiminin oldukça aktif olacağının verileri Trabzon’umuz için olumlu olacağı kesindir.
Fakat bu yılda yine biz işletmeciler açısından mevcut sorunların turizm ve halkımız için giderilemediği, aynı sorunların devam edeceği bir gerçektir.
Daha iyi hizmet, daha olumlu sonuçlar getireceğinden.
Öncelikle turizme reaksiyon katan ve bu işin yükünü taşıyan apartların işletme ruhsatı sorununun biran önce giderilmesi turistlerimiz ve Trabzonumuz açısından çok olumlu olacaktır.
Turizmle anılan tüm ülkelerde apartlar bu işin yükünü taşımaktadır. Aile olma anlayışıyla , fedakar bir anlayışla çalışmak istemektedirler.
Apartlar; Apartman dairesi, site içi daireler değildir. Resmi anlayışın ve devlete katkının her ayrıntısını yüklenmiş durumdadırlar.
Vergi vermekte, emniyetle her türlü ilişki içindedirler,binalar tüm şartlara uygundur. 
Personel eğitimli olup turistlerimizin memnuniyeti için her koşul sağlanmıştır. Şehir ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.
Dünyayı incelediğimizde turizm deyince aklımıza ilk olarak apartlar gelmektedir. Apartlar aleyhinde yapılan tüm söylemler asılsızdır. Bu konudaki her türlü denetime açıktır.
Bizler bu konuda yetkililerden turizm adına destek bekliyoruz. Bu destek aslında 
Turizme, devletimize, şehrimize destek demektir.
Apartlar konusunda yaratılmaya çalışılan olumsuz algı yaklaşan turizm sezonunu olumsuz etkilemektedir. Buda takdir edilmeli ki şehrimize ekonomimize zarar verecektir.
Yaşanan sorunların başka bir açılımı da gerek belediyeler ve gerekse turizm bakanlığı ile yaşanan olumsuz ilişkilerdir. Oysa tüm mücadelemiz ekonomimize yapılacak olan destektir. Bize sunulan yönlendirmelerden kaçmıyoruz, 
Bunlar yalnızca destek ve iyi niyetli yardımlardır.
Ayrıca yaşadığımız büyük engellerden biride özellikle sitelerde kişiler kendi dairelerini sezonluk, günlük, haftalık kiraya vermeleridir. Turizme her açıdan uymayan uygulamadır bu. Devletimize vergi vermemekte, emniyet kaydı olmadan ve personel çalıştırmamakla beraber yaşanan bir dizi önemli sorunlar.
Her şey bir yana güvenlik olarak da sakınca yaratmaktadır. Bu durum, oldukça da yaygın. Allah korusun böyle kontrolsüz bir turizm hareketi çok sakıncalı sonuçlar doğurabilir.
Apartların kapatılmasının konuşulması bile turizme büyük olumsuzluklar yaşatacaktır. Şehir ekonomisi olumsuz etkilenecektir. 
Bizde otellerimizle birlikte çalışmalıyız. Otel sektörü bu konuda bize, biz onlara destek olmalıyız.
Apartların kapanması otellerin gerekli hizmeti sunamamasına yol açacaktır. Buda turistin canını sıkacak ziyaretlerinin devamını olumsuz etkileyecektir. Apartsız bir turizm dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Biz bunu savunurken otellerimizi eleştirmiyoruz.
Birbirine destek olalım, esas tehlike olan site içi daire kiralamalarına karşı birlikte önlem alalım demek istiyoruz.
Apartlar gerek vergi gerekse istihdam yaratma noktasında vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz.
Düşünürsek zaten kısıtlı olan otel ve yatak sayısı bu ihtiyacı karşılamayınca turistlerin başka bölgelere, hatta ülkelere yönelmesi engellenemez bir gerçektir.
Sonuç olarak apartlar turizmin atar damarları olan kuruluşlardır. Yapılması gereken apartlarımızı, otellerimize entegre ederek yeni ve olumlu önlemler, çözümler, çıkış yolları aramaktır.
Biz Türes ailesi olarak turizm sektöründeki paydaşlarımızın sorunlarının giderilmesi ve daha güçlü turizm için
Bu konuda Valiliğimiz başta olmak üzere, belediyelerimiz ve turizm müdürlüğümüz vakit çok geç olmadan paydaşları bir toplantı maharetiyle yaklaşan sezona hazırlamaları konusunda ısrarlı bir ricada bulunuyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber