Vali Aziz Yıldırım’ın Turizm Haftası Mesajı

​“Bacasız Sanayi” olarak nitelenen turizm, sektör olarak ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından biri olmanın yanı sıra, değişik kültürlerin tanışıp kaynaşması ve uluslararası barışın tesis edilmesinin de en kestirme yoludur. Bu anlamda sahil bölgeleri ve arkeolojik değeri olan bölgelerin yanında  inanç, sağlık, spor, gastronomi ve sanat alanları da turizm bakımından ciddi önem arz etmekte ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde göz ardı edilemeyecek katkılar sağlamaktadır.

​Bu doğrultuda turizm bilincini geliştirmek, turizmin önemi konusunda toplumda farkındalık oluşturmak; doğal, tarihî ve kültürel varlıklarımızı dünyaya tanıtmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine etkin katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen Turizm Haftası’nın bu yıl 48.sini kutluyoruz.​

​Cennet vatanımız Türkiye’miz tarihî, coğrafi, kültürel turizm açısından bakıldığında en avantajlı ülkelerin başında gelmektedir. İki kıtanın buluşma noktasında yer alması, boğazları, üç tarafını kuşatan denizleri; tarihî, coğrafi ve kültürel zenginlikleri ile dört mevsimi yaşatan iklimi nedeniyle ülkemiz bir cennet gibidir. Ülkemizde turizm açısından çok önemli bir konumda olan şehirlerden biri de hiç şüphesiz Trabzon’umuzdur.

 Coğrafi konumu, doğal güzellikleri, özgün mutfağı, mutedil iklimi, tarihî ve kültürel zenginlikleriyle Trabzon’umuz, ülkemizde turizm sektörünün en önemli duraklarından biridir. Şehrimiz, 4000 yıllık tarihiyle kadim kentlerden biri olmasının yanı sıra kültürel ve sanatsal anlamda geçmişinde iz bırakan medeniyetlerin birikimini günümüze kadar taşıması ve yaşatması bakımından da bölgesinde merkez olma konumunu sürdürmektedir. Şehrimizin bölgenin ekonomik, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarının karşılanmasında üstlendiği rol, her türlü takdirin üzerindedir. Bu rol sayesindedir ki özellikle son yıllarda turizmin parlayan yıldızı olmuş, ülkemize hatırı sayılır bir turizm girdisi sağlamıştır. Turizmde sahip olduğumuz bu büyük potansiyeli geliştirmek, ilimizi; ülkemize ve dünyaya tanıtmak amacıyla tüm dinamiklerimizle katıldığımız birçok yerel, ulusal ve uluslararası etkinlik ve Tanıtım Günleri ile turizmde marka kent olma yolculuğumuzu kararlılıkla sürdürmekteyiz.

​2024 yılı turizm mevsimini karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde, turizmin tüm paydaşlarına başarılar diliyorum. Bu anlamda kamu ve özel sektör olarak gerekli hazırlıklar yapılmış durumdadır. Artık sezona hazır bir şekilde misafirlerimizi ağırlamayı bekliyoruz. İnşallah ülkemiz ve şehrimiz olarak verimli ve bereketli bir sezon geçireceğimizi umuyorum.

​Bu vesileyle ülkemizin ve ilimizin turizm açısından gelişmesine katkıda bulunan sektör çalışanları ile bu alanda hizmet üreten STK, kamu-özel kurum ve kuruluşlarımıza, ilimizdeki turistik yerlerin tanıtımlarını yapan herkese teşekkür ediyor, Turizm Haftası’nı kutluyor, tüm hemşehrilerime muhabbetlerimi sunuyorum. 
Aziz YILDIRIM
Trabzon Valisi

Bu hafta 15-22 Misan tarihleri arasında Turizm Haftadı etkinlikleri yapılacaktır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber