Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN’ın Katılımıyla İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu İkinci Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

25.04.2024 tarihinde Trabzon Valiliği toplantı salonunda “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının Etkinleştirilmesi” özel gündemi ile gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN; Türkiye’nin istihdam verilerini paylaşarak, mesleki eğitimin desteklenmesi, iş sağlığı ve güvenliğinin önemi, işsizlikle mücadele, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının yerel politikalardaki önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Trabzon Vali Yardımcısı Ömer ŞAHİN, toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının ilimizin istihdam politikası için önemli bir araç olduğunu belirtti. 2024 yılı ikinci olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında alacağımız kararların ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Ömer ŞAHİN’in konuşmasının ardından devam eden toplantıda İŞKUR İl Müdürü Servet KABA, 2024 yılı birinci üç aylık dönem içerisinde özel sektörden 5 bin 219 kişilik iş ilanı alındığını, 3 bin 733 kişinin ise kurum aracılığıyla özel sektörde işe yerleştiğini belirtti. Toplam işe yerleştirmeler içerisinde en fazla işe yerleştirmenin 20-24 yaş aralığında olduğunu, işe yerleşenlerin yüzde 55’inin İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri sektöründe yer aldığını ifade etti.

2024 yılı Ocak-Mart dönemi içerisinde İş ve Meslek Danışmanları tarafından 7 bin 670 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiğini, iş arama becerileri kapsamında meslek liseleri, kadın sığınma evleri, cezaevleri gibi Kurumlarda toplam 5 bin 553 kişiye eğitim verildiğine değindi. 2 bin 476 özel sektör iş yerinin ise Kurum hizmetleri kapsamında ziyaret edildiğini açıkladı.

Toplum Yararına Programların Kamu hizmetlerine desteğine vurgu yapan İl Müdürü KABA, bu kapsamda Trabzon il sınırları içerisinde toplamda 8 farklı Kamu Kurumunda bin 231 kişinin çalıştığını belirtti.

Üniversitelerle mesleki eğitim alanında işbirliği kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu ara elaman ve nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla İŞKUR, Üniversiteler ve Teknokent yönetimleri veya oda, borsa ve sanayi birlikleri ile mesleki eğitim alanında işbirliği gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar yürütüldüğüne değinen KABA, bu kapsamda 04.03.2024 tarihinde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü hakkında Kurul üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.

İŞKUR’ un 2014 yılından itibaren üçer aylık dönemlerde yaptığı Açık İş İstatistikleri Araştırması sonuçlarının işgücünün talep boyutu hakkında önemli veriler sunduğunu dile getiren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Servet KABA, EUROSTAT (Avrupa İstatistik Ofisi) tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde açık iş oranlarının sektörel olarak https://ec.europa.eu/eurostat web adresinden yayınlanmaya başladığını belirtti. Ayrıca bu araştırmanın hem İŞKUR'un hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın EUROSTAT tarafından uluslararası düzeyde yayımlanan ilk araştırma verisi olduğunu dile getiren KABA araştırmanın önemine vurgu yaptı.

KABA’ nın sunumunun ardından Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan UYGUN’ un ilimizde Eğitim-Öğretim yapan ve Mesleki/Teknik Eğitim Okulları bünyesinde Alan/Dal açma-kapama tekliflerinin görüşülmesi ve diğer Kurul üyelerinin görüş ve önerilerini sunmasının ardından toplantı tamamlandı.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber