Trabzon'da 5 mahalle toplandı
Gölçayır Ortamahalle caminin önünde yapılan basın açıklamasına Çukurçayır, Gölçayır, Kutlugün, Düzyurt ve Gözalan Mahallelerinden yaklaşık 150 kişi destek verdi. Basın açıklamasına katılanlar adına basın metnini Alparslan Genç okudu. Genç, “Trabzon’umuzun Çukurçayır, Gölçayır, Kutlugün, Düzyurt ve Gözalan olmak üzere bu 5 güzide komşu köyümüzü kapsayan yaklaşık 19 KM’si fahiş istimlak bedelleri ödenerek yaklaşık yüzde 79’i tamamlanan Kanuni Bulvarı Yolunun kalan 6 km yani yüzde 30 kısmı bu 5 köyümüzden geçmesi planlanmaktadır. Fakat Kanuni Bulvarı yolunun kalan 6 km’lik bölümünü Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar Yasasının 18. Maddesi, İmar Planı kılıfına uydurarak gariban köylü vatandaşlarımızın elinden topraklarımızın yüzde 40’ını bedelsiz kanun arkasına sığınılarak haksız bir şekilde gasp etmeye çalışılmasını bölge halkı olarak endişeyle karşıladığımız belirtmek isteriz” dedi. DÜZGÜN ŞEHİRLEŞME İMAR PLANI Kanuni Bulvarının yüzde 70’lik kısmının istimlak yoluyla yapıldığına dikkat çeken Genç, “Bölgemizi imara açarak 18 C yapılarak arazilerimizin değerlendiği ve düzgün şehirleşme imar planı yapılarak bölgemizin iyileştirileceği Belediye yetkilileri tarafından tarafımıza beyan edilmektedir.
Lakin İmar Planı, parselizasyon ve planlamada ortada düzgün mantığa sığar bölge halkının faydasına bir imar planı incelemelerimizde görememekteyiz veya söylemleri doğrultusunda yaptılar da bize mi göstermiyorlar merak içerisindeyiz. Sadece Kanuni Bulvarı yolu geçtiği güzergahta yolun 0 m -200 m güneyi ve 0 m’den 500 m.’ye kadar kuzey istikametinde daraltılmış imar uygulandığı yani kamulaştırmaya para ödemeden yol yapmak için imar planı yapıldığı alenen ortada olan bir İmar Planıyla karşı karşıyayız” dedi. İMAR KILIFINA UYDURULDUĞU İDDİASI Genç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu bölgede her bir vatandaşımız devletimizin milletimizin ayağının altına yol olacak milliyetçilik bilincine sahiptir. Fakat bu uygulamaya karşı olduğumuz yegane sebep yapılmaya çalışılan yol uğruna imar kılıfına uydurularak haksız bir şekilde ata dede topraklarımızın yüzde 40’ının elimizden alınmaya çalışılmasıdır.
Bu durum aynı zamanda bölgemizde sosyolojik kaosa neden olmakla beraber, uzun yıllardır süregelen akrabalık komşuluk, ilişkilerini de derinden yaralamaya başlamıştır. Ahmet’in yerini Mehmet’e, Hasan’ın arazisini Hüseyin’e hissedar ederek bölgemizde hiç alışılmadık bir imar yapılmaya çalışılarak bölge halkının kaosa sürüklendiğini vurgulamayı devlet yetkililerimize borç biliriz” 2 MADDEDE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Konuyla ilgili çözüm önerileri de sunan Genç, “Bu durumun çözümü doğrultusunda bölge halkı olarak çözüm önerilerimiz talebimiz şudur. Yol güzergâhının geçtiği arazilerin kamulaştırılarak bedelinin ödenmesi. Bahne konu bu 5 köyün tamamının güney sınırlarından Kuzey sınırları olan Erzurum Yolua kadar tamamının İmar 18 C. Düzgün usule uygun şekilde adam kayırmadan adaletli bir şekilde usul uygun imar uygulaması” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber