Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün, 41’inci Etkinliği olan, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un 83’üncü ölüm yıl dönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğu anma programları, 25-26 Aralık tarihleri arasında üç gün sürdürüldü.

 Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştiren Muhibbi Edebiyat Müze Kütüphanesi etkinliklerine destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Trabzon'da bulunan yazarlar ve kültür, sanat derneklerine, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerine teşekkürler.

Burada, özellikle bu projeyi başlatan ve yürüten Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sn. Ahmet Hatipoğlu ve tüm çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum, sağolsunlar. Böyle güzel bir programı başlattılar ve gayet güzel bir şekilde organize edip sorunsuz yürüttüler.

Bu süreçte; her gün, öğleden önce ve sonra, belirlenmiş olan saatlerde kütüphaneye gelen konuşmacı; şair ve yazarları dinlemeye gelen orta öğrenimdeki öğrencilerle birlikte etkinliği canlı yayın halinde sosyal medya üzerinden de tüm dünyaya izletmiş oldular. Bu da ayrıca çok güzel oldu...

Böyle güzel, güzide bir program için zaman zaman olumsuz eleştirenleri duyar gibi oldum. Buna gerçekten çok üzülüyorum. Üstelik bu tür eleştiriyi yapanların da okumuş-yazmış insanlar olması çok üzücü oluyor benim için. Böyle bir programı, bu tür insanların övmesi, desteklemesi gerekirken yermeleri olsa olsa, bu insanlar okumuş-yazmış olsalar bile bir tür kişilik bozukluğuna sahip olduğunu gösterir.! Kıskançlık da olabilir.

Bu ülkede kim, ülke için güzel bir iş yaparsa hiçbir ayrım gözetmeksizin onu desteklemek gerekirken bu yapılan cehaletin, “ hasta ruhlu” olmanın ta kendisidir. Bu, bir “insan” olma ve bu ülkeye hizmetin asli gereğidir. Şiar ve yazalar ile öğrencilerin buluşmasından daha güzel ne olabilir?!

Bu süreçte, öğrencilerin birçoğunun; yazarlığa, şairliğe ve şiir okumaya ilgisinin ateşlendiğini de öğretmenler tarafından duymamız bize ne kadar doğru bir iş yapıldığını ve o kötü eleştirilerin ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha teyit etmiş oluyor.

Eğitim böyle olur, bilgi aktarımı böyle olur, kültür böyle gelişir, insan böyle gelişir ve olgunlaşır. Ama bizler her zaman biliyoruz ki; pirinç ne kadar elenmiş olarak mutfağa gelirse gelsin, aş pişerken mutlaka içerisinden birkaç taş çıkacaktır.! O kişilerin, toplum içerisinde bu taşlardan hiçbir farkının olmadığını biz biliyoruz, onlar da bilsinler...

Sonuç olarak; bir başlangıç olan bu etkinliğin, gelecek yıllarda da inşallah, daha da gelişerek devam etmesini temenni ediyorum...  Emeği geçen herkese teşekkürler ve saygılarımla...

( Mümin Sağlam - TYB üyesi )   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber