BTP’ den Çağrı Merkezi tepkisi

Konuya ilişkin açıklamada bulunan BTP Trabzon İl basın sözcüsü Hacı Gaydan şunları söyledi:

Bakanlığın, Trabzon lokasyonunun ihaleye girmemesi ve sözleşmenin uzatılmaması nedeniyle çağrı merkezin kapatılmasına  karar vermiş olması, tamamiyle siyasi bir karardır.

Kararın alınmasına neden olarak ileri sürülen sözleşmenin 31 Mart'ta sona ermiş olması gibi gerekçeler, asla ekonomik nedenlerle ilişkilendirilemez.

Alınan bu kararın arka planında seçim sonuçlarının yer almakta olduğu, çok açık ve nettir.

Halk destek verdiğinde iyi, vermediğinde ise cezalandırılmalıdır şeklindeki anti demokratik tutum ve davranış şekli, günümüz dünyasında ve normal koşullarda, asla kabul edilebilir bir yaklaşım biçimi değildir.

Trabzon sadece bu karar ve benze uygulamalarla değil, 22 yıldır cezalandırılmaktadır.

Kadim bir tarihi ve ticari geçmişi bulunan Trabzon kentimiz, maalesef günümüzün kötü yönetimleri sayesinde, adeta Samsun’un bir ilçesi haline getirilmiştir.

Zira Trabzon’umuz bir çok konuda ticari aktivite yürütebilmesi için, merkezinin ve yetkilerinin Samsun’da olduğu yerler ile temasa geçmesi zorunlu kılınmıştır.

Bu hususta Trabzon merkezli Sivil Toplum Kuruluşlarının tüm bu gelişmeler ve daha pek çok haksızlıklar karşısında sessiz kalmayı tercih etmesi, oldukça düşündürücüdür.

Hiç kimsenin gücü; vatandaşımızın sahip olduğu en temel insani haklarından yararlanmasına yönelik  hürriyetlerini kısıtlamaya veya yok saymaya hakkı yoktur.

Demokrasilerde önemli olanda özne olanda, halktır.

Milletimizin hiç kimseye muhtaç olmadan insanca yaşayabileceği yeni bir sisteme olan gereksinim, her zamankinde daha fazla kendisini hissettirmektedir.

Bu sistemin değişmesi için yeni bir ekonomi tezine sahip mutlak bir ihtiyaç duyulmaktadır.

BTP olarak parti programımızda yer verdiğimiz, “Milli Ekonomi Modeli” tezi ile, Türk milleti dünyanın en zengin ve müreffeh toplumu haline gelecektir.

Söz konusu bu cezalandırma dolayısıyla en az 350 insanımızın mağdur olacağı hesaba katılarak, bu karardan bir an önce ve mutlaka geçilmesi gerekmektedir.

Hacı GAYDAN

BTP Trabzon İl Basın Sözcüsü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber