Trabzon'da Asayiş Uygulamalarına Aralıksız Devam Ediyor

Trabzon'da, son bir hafta içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı sahasında gerçekleşen çalışmalarda, 2 bin 976 kişi hakkında işlem yapıldı.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasında yürütülen çalışmalar kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik çalışmalarda 18 şahsın yakalandığı, adli makamlara sevk edilen 6 kişiden 1'inin tutuklandığı, 5'inin adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 3 şahsın diğer illere sevk edildiği ve 9 şahsın ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İl genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise 484 yabancı uyruklu şahsın kontrol edildiği belirtilerek, 6 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 68 adet mermi, 6 kuru sıkı tabanca, 1 uzun namlulu silah, 407,98 gram esrar, 1 kilo 404 gram hint keneviri, 3,65 gram eroin, 97 adet ecstasy hap, 11 senttik ecza, bin 360 adet kaçak sigara, 98 litre kaçak içki, hırsızlık olayıyla ilgili 2 bilezik, 400 lira ve 2 cep telefonu, 1 çalıntı araç ile 5 delici kesici alet ele geçirildiği aktarıldı.

Ayrıca yabancı uyruklu 6 şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatıldığı, Kimlik Bildirme Kanunu'na muhalefetten 1 araç kiralama firması ile 2 konaklama firması ile alkol satış saatine uymayan bir büfe hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirildi.

Değişik suçlardan arama kaydı olan 103 kişinin yakalandığı ve kayıp olduğu bildirilen 2 şahsın bulunduğu aktarıldı.

Kabahatler Kanunu'ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 76 şahsa işlem yapıldığı, uyuşturucu, fuhuş, kasten yaralama ve hırsızlık suçları başta olmak üzere toplam 37 olayın aydınlatıldığı ve 81 şüpheli şahıs yakalandığı, il merkezi ve ilçelerde okul çevrelerinde bulunan 228 park ve bahçenin ise denetiminin sağlandığı kaydedildi.

Trafik ekiplerince yapılan denetimlerde ise toplam 8 bin 426 araç ve sürücünün kontrol edildiği, bin 885 araç sürücüsüne toplam 417 bin 321 lira cezai işlem uygulandığı, denetimlerde 216 aracın trafikten men edildiği, çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 19 araç sürücüsü ile ticari araç denetimlerinde ise 203 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlendiği belirtildi.

Emniyet kemeri denetiminde 2 bin 59, motosiklet denetiminde 50, yolcu taşıyan araç denetiminde 345, yük taşımacılığı yapan araçların denetiminde bin 813, okul servis araçları denetiminde 168 ve alkol denetimlerinde bin 918 aracın kontrol edildiği ve toplam 430 sürücüye işlem yapıldığı, radarlı hız denetiminde ise 313 araca işlem yapıldığı aktarıldı.

İl Jandarma Komutanlığı sahasında yürütülen çalışmalarda ise 4 tabanca, 108 tabanca fişeği, 2 kurusıkı tabanca, 4 şarjör, 24 adet 38 kalibre tabanca fişeği, 6 boş kovan ele geçirildiği ifade edildi.

Kasten yaralama, hakaret ve tehdit olayları başta olmak üzere meydana gelen 43 asayiş olayında 51 şüpheli şahıs ile çeşitli suçlardan aranan 20 şahsın yakalanarak adli makamlara sevk edildiği, 7 hacizli aracın ise yakalanarak yediemin otoparkına teslim edildiği bildirildi.

Huzur ve Güven uygulaması kapsamında ise toplam 185 jandarma personeliyle, 9 konut ve 11 umuma açık eğlence yerinin kontrol edildiği, 2 bin 853 şahıs ve bin 127 araç sorgusunun yapıldığı ve değişik suçlardan aranan 6 şahsın yakalandığı, 4 kişiye toplam bin 910 lira idari para cezası ile 71 araç sürücüsüne 22 bin 208 lira para cezası kesildiği kaydedildi.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında ise İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, N.S, H.Y. ve A.Ç.S. isimli şahısların ev ve eklentileri ile bahçelerinde yapılan aramada 92 gram toz esrar, 57 gram kubar esrar, 2 sentetik hap, 1 ruhsatsız tabanca ve silaha ait şarjör, 57 adet 9 milimetrelik fişek ele geçirildiği belirtilerek, şahısların ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı aktarıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber