KADINLARIMIZ CUMHURİYET İLE GELEN KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKSINLAR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, 5 Aralık 1934 kadınlara verilen Seçme ve Seçilme Hakkının 83. Yıldönümünü nedeniyle kadınları kutladı.
Bundan tam 83 yıl önce bugün Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi diyen Turgay Güngör, “Cumhuriyetin kazanımlarından olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi.
ŞİDDET VE TECAVÜZ ADETA TEŞVİK EDİLİYOR
15 yıllık AKP iktidarı ile birlikte yandaşların kadınların haklarına saldırdığını belirten Turgay Güngör, kadınlara Cumhuriyet ile kazandığı haklarına sahip çıkmaya davet etti. AKP iktidarı yönetim kabinesi ve yandaşları kadına yönelik sözleri ülkede şiddeti arttırdığını belirten  Güngör, “Giyiminden, kuşamından, canına kadar kadınlar bugün saldırı altındadırlar. Her gün kadın cinayeti, her gün bir tecavüz vakası yaşanıyor. Şort giydi diye kadınlar sokakta dövülüyor, yargı ise toplumsal tepki olduğu zaman harekete geçiyor kamuoyunda tepki bitince bir süre sonra saldırganlar serbest bırakılıyor. Tecavüzcüler, katiller,  ‘kravat’ taktığı için iyi hal indirimi alarak ödüllendiriliyor, kadına saldırıyı teşvik ediliyor” dedi.
‘KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE İNANMAYAN’ BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR
‘Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum’ diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kadına şiddet abartılıyor’, ‘Yalnız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya’, Münevver Karabulut Cinayeti hakkında, ‘Benim bedenim, benim kararım diyenler feminist’ diyerek kadınları bir sürü itibarsızlaştıran sözler kullandığını belirten Turgay Güngör, “ AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çevirmekten imtina eden bir kadın iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun eksiktir, yarımdır’ sözü kadınların hafızalarındadır” diye konuştu.
ÖRGÜTLENİP HAKLARINIZA SAHİP ÇIKIN
Güngör, “Cumhuriyet ile birlikte sosyal ve hukuksal hayatta eşitliğe kavuşan kadınlarımız AKP iktidarı ile saldırı altındadır. En son ‘Müftülüklere Nikah Kıyma Yasası’ bunun bir örneği. 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eğer tek adam Recep Tayyip Erdoğan ve kadın düşmanı kabinesi seçilirse, kafalarındaki kadın figürü tek tek hukuksal alanda yaygınlaşacak. Ülkemizde oy kullanan vatandaşlarımızın yarısı kadın. Örgütlü bir kadın hareketi ile bu kadın düşmanı iktidarı yerle bir edebilirler. Onun için kadınlarımız Cumhuriyetle gelen kazanımlarına sahip çıksınlar, yoksa kadınlarımız için tehlike büyük” dedi
HABER: FATİH İSAK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber