1461 Takımımızın gelecek vaat eden oyuncularından Melih Kabasakal:

1996 yılında Sinop'un Boyabat ilçesinde doğdum. Üç kardeşiz. Benden büyük iki ablam var. Babam tır şoförü. Annem ise ev hanımı.
Futbola ilgin nasıl başladı?
Hemen hemen her futbolcu gibi benim de futbol hayatım mahalle arasında arkadaşlarımla kendi aramızda oynarken başladı. Daha sonra ilkokulda okul takımına seçildim. Burada oynarken Boyabat Çeltikspor Teknik Direktörü Kadir Ermiş, okul turnuvalarında beni gördü ve beğendi. Daha sonra kendi takımı olan Boyabat Çeltikspor'a aldı. Böylelikle futbol hayatım tam anlamıyla başlamış oldu.
Sinop'lu olarak Trabzon'un en çok nesini seviyorsun? Hiç Trabzon'dan ayrılmak istedin mi?
Trabzon'a geleli tam 4.5 yıl oldu. Bu süre boyunca en çok yemekleri, havası ve ulaşımını sevdim. Trabzon'u ve insanlarını da çok seviyorum. 4.5 yıl yaşadığım Trabzon'dan ayrılmayı hiç düşünmedim. Çünkü burası artık benim ikinci yuvam oldu. Eğer bir gün Trabzon'dan ayrılacaksam İstanbul'u tercih ederim.
Trabzonspor'a transferin nasıl gerçekleşti?
Boyabat Çeltikspor'dan Samsunspor'a transfer olduğum sezon U17 Milli takımına seçildim. Burada beni Trabzonspor'un eski Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu izledi ve çok beğendi. Daha sonra benim de isteğim ile Trabzonspor'a transferim gerçekleşti.
Futbol kariyerinden bahseder misin?
Futbola 2007 Yılında Boyabat Çeltikspor'da başladım. Burada 5 yıl futbol oynadıktan sonra Samsunspor'a transfer oldum. Üç yıl Samsunspor'da forma giydikten sonra Trabzonspor ile anlaştım. İki yıl kaldıktan sonra Sarıyer'e kiralık olarak gittim. Daha sonra ise 1461 Trabzon'a geldim ve burada futbol hayatımı sürdürüyorum.
Bir sezon kiralık olarak Sarıyer'de oynadın. Sarıyer'deki ortam ile 1461 Trabzon'daki ortamı nasıl değerlendirirsin?
Sarıyer'de çok güzel günlerim oldu. Oradaki arkadaşlık ortamı güzeldi. Orada kaldığım bir sezon boyunca hiç bir sorun yaşamadım. Bana çok iyi davrandılar. 1461 Trabzon'a geleli yarım sezon oldu. Burada da çok iyi dostluklar ve arkadaşlıklar kurdum. Zaten Trabzonspor'un alt yapısında ve A takımda oynadığım için alışmakta hiç zorluk çekmedim.
Orta saha futbolcusu olarak özelliklerinden bahseder misin? Hangi özelliklerin ön plana çıkıyor?
İyi bir tekniğe sahibim. Top alışverişlerde, ikili mücadele ve hava toplarında etkiliyim. Ayrıca savaşçı ruhuna sahibim, hiç bir zaman pes etmem. İki ayağımı da ayni şekilde kullanabiliyorum. Oyun kurma zekam çok iyidir.
Beklentilerin fazla olduğu bir futbolcusun. Kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?
Sezon başında transfer sürecinden dolayı 1461 Trabzon'a çok geç katıldım. Daha sonra lig başlarında sakatlıklar yaşadım. Bu beni oldukça etkiledi. Ancak sakatlıktan kurtulur kurtulmaz çok çalışarak eski formuma kavuştum. Şimdi daha da üzerine koymaya çalışıyorum. Ligde oynadığım maçlarda kulübüm için elimden geleni yapıyorum. Beklentilere cevap vermek için ise gecemi gündüzüme katılıyorum. Çünkü hayalim olan Trabzonspor formasını tekrardan giymek istiyorum.
Sence başarı nedir?
Bir sporcu ancak elde ettiği neticelerle yaşar. Bunun için bir futbolcu her zaman kazanmalı, pozitif düşünmeli, hırslı ve en önemlisi de karakterli olmalı. Bu bir savaş. Bu savaş hem disiplin, hem de mücadele gerektirir.
Profesyonel olunca her şey bitmiyor asıl savaş aslında bundan sonra başlıyor. Çünkü rekabet daha da artıyor öyle değil mi?
Profesyonel olduktan sonra sabırlı olmak gerekiyor. Sabrettim ve daha fazla çalıştım. Eğer öyle yapmasaydım bende diğer gençler gibi kaybolup giderdim.
Unutamam dediğiniz maç oldu mu?
Trabzonspor'un deplasmanda Gaziaptepspor ile oynadığı maçta ikinci yarı Cardoza gibi büyük bir oyuncunun yerine oyuna girdim ve çokta iyi oynadım. Maçtan da 1-0 galibiyetle ayrılmıştık. O maçı hiç unutmuyorum.
Hayatında olmazsa olmaz dediğin şeyler var mı?
Benim ailem ile olan bağım çok güçlü. Bu nedenle öncelik olarak ailem olmazsa olmazlarımdan biridir. Daha sonra futbol geliyor. Bu ikisi dışında olmazsa olmazım yok.
Futbol dışındaki hayatında neler yaparsın? Hobilerin var mı?
Futbol dışında odama çekilerek bol bol kitap okurum. Bundan artan zamanlarımda ise bilgisayar oyunları oynarım.
Amatörden bu seviyeye kadar gelen bir futbolcu olarak, senden daha genç futbolculara bir tavsiyen var mı?
Ben bu yerlere hep çalışarak geldim. Yeteneğime güveniyordum. Yapacağım tek şey çalışmaktı. Bende onu yaptım ve bu günlere kadar geldim. Daha yapacak çok şeyim var. Çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Futbolculara da benim gibi çok çalışmalarını ve asla pes etmemelerini tavsiye ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber