Genç Girişimciler Bir Arada
Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri Veysel BAKİ İlçemiz Kavaklı Mahallesinde 2016 yılından itibaren solucan gübresi üretimine başlayan Taner BULUT ve Ayhan BULUT Yaylacık  Mahallesinde Solucan gübresi üretimine başlayacak olan genç girişimci  Yusuf AKYÜZ ü bir araya getirdi.
Fındık Zurufları Ekonomiye Kazandırılabilir
Veysel BAKİ İlçemizde kurulmuş hazır bir solucan gübresi tesisinin bizlere sağladığı avantajı iyi değerlendirip sayılarını artırmamız gerekmektedir. Solucan gübresi toprağın yapısındaki çok sayıda bakteri vererek topraktaki zararlı bakterilerle rekabet ederek onların zararlı etkilerini ortadan kaldırır , böylece bitkilerin hastalıklara karşı direncini artırır, hava şartlarının olumsuz etkilerine(don, sıcaklık farkları vb.) karşı bitkiyi korur , yabani ot tohumu içermez, kaliteli, bol verimli ve raf ömrü uzun ürünler elde edilmesini sağlar ,  topraktaki  Phyı  düzenler, kimyasallarla kirlenmiş, kuvvetini ve canlılığını yitirmiş, yorulmuş toprakların ıslahını sağlar, asitli kumlu toprakları düzenleyerek tarıma elverişli hale getirir, 
solucan gübresiyle yetiştirilmiş bitkilerde nitrat kalıntısı bulunmaz. suyu, havayı ve toprağı kirletmez. 
toprakta uzun süre kalır dolayısıyla bitkinin uzun süre besin ihtiyacını karşılar. Özellikle bölgemizde yakılarak heba edilen fındık zuruflarının solucan maması olarak kullanılarak ekonomiye kazandırılmasında önemli rol alabilir. 
Solucan Gübresi Üretmek İsteyen Herkese Destek Vermeye Hazırım
Ayhan BULUT bu tesisin kuruluşunda bizlere destek veren Akçaabat Kaymakamlığımıza birkez daha teşekkür ediyorum. Solucan gübresi üretimine eviminbalkonun da hobi olarak başladım.Buradan kazandığım tecrübe bu tesisi işletiyoruz. Solucan Gübresi ile bu yıl yaptığımız sebze üretiminde verimin solucan gübresi kullanılan alanda verimin iki kat arttığını ve  su tutma özelliği ile bitkilerde yeşil aksamın çok daha canlı olduğunu bizzat gözlemledik.
Akçaabat ta solucangübresi üretmek isteyen tüm girişimcilere bilgi paylaşımında bulunabilirim ifadelerinikullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber