Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü
Birleşmiş Milletler Genel Kurulun ’da 20 Kasım 1989  tarihinde Çocuk  Hakları Sözleşmesi oybirliği ile kabul edilmiştir. Bu tarih tüm dünya çocukları için ‘Çocuk Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir.
            Ülkemizin de taraf olduğu sözleşme uyarınca çocukların yaşama, gelişme, korunma ve katılıma ilişkin tüm hakların bütün çocuklara eşit olarak  tanınması prensibi getirilmiş ve çocukların üstün yararının gözetilmesi ilkesi benimsenmiştir.
            3/7/2005tarihinde kabul edilen 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması amaçlanmıştır. Yapılan yasal düzenlemeler elbette ki bir başlangıçtır ancak  ne yazık ki çocukların korunmasını tam anlamıyla sağlayamamaktadır.
            Maalesef her geçen gün bir çok çocuk ölmekte , dünya kamuoyunun  gözü önünde sahillere vurmakta, kız çocukları erken yaşlarda evlendirilmekte, çocuklar eğitim haklarından mahrum kalmakta, cinsel istismara uğrayan ve işçi olarak çalıştırılan çocuk sayısı  artmaktadır.
Ülkemizde de, Anayasa tarafından devletimize verilmiş olan, çocuğun korunması ve gelişiminin sağlanması görevi tam olarak yerine getirilmesi ve gerek yasal gerek ise eğitim alanında milli ve manevi değerleri dikkate alarak düzenlenmesi ile çocukların ve ailelerin korunup bilinçlendirilmesi en yüce görevlerimizdendir.
Ülkemizin modern ve muasır medeniyet seviyesinde bir eğitim sistemi, sosyal devlet anlayışı, gelişmiş ekonomik yapılanması ile çocuklarımızın geleceklerini onlara güvenle bırakabildiğimiz mutlu yarınlar için yukarıdaki önerilerin hayata geçmesini ve  bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi içini yapılacak çalışmalarda üzerimize düşen yükümlülükleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştığımızı belirtmek isterim.
Ahmet KURT
İl Müdürü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber