2020'ye kadar devam edecek olan Avrupa Birliği destekleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen “Basın Bilgilendirme Toplantısı”na katıldık.

Ankara Mövenpick Otel’de düzenlenen toplantıya Trabzon Gazeteciler Cemiyeti adına Projeler Sorumlumuz Serdal Şahin katıldı.
Toplantıda, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Başkan Vekili Burak Çağatay DOĞAN, kurumun çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Avrupa Birliği’nce Türkiye’ye sağlanan kaynakların 2007-2013 yıllarını kapsayan IPA I. Dönemi’nde hangi alanlarda kullanıldığını, 2020 yılına dek sürecek olan IPA II. Dönemi’nde de hangi alanlara öncelik verileceğini paylaştı. Yüzde 85’i Avrupa Birliği kaynakları, yüzde 15’i ise ulusal kaynaklarla oluşan fonların kullanılmasında çok önemli sorumluluklara sahip olan Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, bu toplantıyla, yürütülen faaliyetlerin kamuoyuna ulaşmasının önemine değinildi.

Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Ulusal Yetkilendirme Görevlisi Ofisi Başkanı Sayın İbrahim SEPİCİ: "Hazine Müsteşarlığı olarak görevimiz fonların Avrupa Birliğinden temin edilmesi ve ihtiyaçlar dahilinde aktarılmasıdır. Basının bu konuda bilgilendirici olması bizim açımızdan çok önemlidir" derken Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Müsteşar Sayın François BÉGEOT ise özellikle kadınların sektörde yer almalarının onur verici" olduğunun altını çizdi.

Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Başkan Vekili Burak Çağatay DOĞAN şunları söyledi: "Sonuna gelmiş olduğumuz IPA I döneminde, istihdam, eğitim, hayat boyu öğrenme ve sosyal içerme öncelik alanlarımızda fonlar ve destekler sağlandı. Ulaşılan göstergelere bakıldığında 800 bin vatandaşımıza temas ettik, onların hayatlarına dokunduk. IPA II döneminde ise değişen şey faaliyet alanlarımızı artırmamız oldu. Faaliyetlerimizi yanlarına yenilerini ekleyerek sürdürmeye devam edeceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu anlamda hızlı bir şekilde kurumsal yapılanmayı sağlayabilen bir bakanlıktır."

IPA II. Dönem desteklerinin başladığı ve 2020’ye kadar devam edeceğinin belirtildiği toplantıda ayrıca AB Projelerini yazma ve yürütme konusundaki zorluklara değinilirken bu konuda proje faydalanıcılarına destek verilmesi hususu görüşüldü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber