PROF. DR. NEZİH ERDOĞAN'IN 'SİNEMANIN İSTANBUL'DAKİ İLK YILLARI
Sinemanın İstanbul’a gelişi, İstanbulluların sinema deneyimi, sinema ve seyirci ilişkisi gibi birçok akademik çalışmasıyla adından söz ettiren Prof. Dr. Nezih Erdoğan’ın “Sinemanın İstanbul’daki İlk Yılları/ Modernlik ve Seyir Maceraları ” adını taşıyan kitabı yayımlandı. 
İstanbul Şehir Üniversitesi,Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nezih Erdoğan’ın kaleme aldığı “Sinemanın İstanbul’daki İlk Yılları: Modernlik ve Seyir Maceraları ” adlı kitabı raflarda yerini aldı.
İletişim Yayınları’ndan çıkan yeni kitabında Erdoğan, Karagöz gibi sinema öncesi seyir pratiklerindenbaşlayarak, sinema tarihimizdeki kırılma noktalarını, modernleşme tarihimizin seyir ve sinema alanındaki birçok konuyu mercek altına alıyor.Bir arada iki kitaptan oluşan çalışmanın ilkinde19. yüzyılın sonlarından başlanarak İstanbul’un şehir hayatında sinema ve modernliğin dönemeci, modernlik öncesi dönemde seyir koşulları, seyirci deneyimleri ve İstanbul’da basının sinemaya ilişkin ürettiği söylemler üzerinden oluşan sinema kültürü ana hatlarıyla ele alınıyor. İkinci kitapta ise İstanbul’daki ilk yıllarındasinemanın belli başlı şahsiyetlerini, mekanlarını, vs içeren biransiklopedik sözlük yer alıyor. Son bölümde ise İstanbul’un o dönemdeki kültürel dokusunu yansıtan tablolar, metinler ve belgeler bulunuyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber