Sokak Hayvanları İçin Dans Ettiler..
Trabzon’da faaliyet gösteren Show Dans Akademi, yaptığı farklı etkinliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu kez sokak hayvanları için dans eden kursiyer ve öğrencilere Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Yöneticileri de destek verdi.
Akademi’nin yaptığı son etkinlik ise belki de Trabzon’da bir ilk oldu. Trabzon’da KTÜ’de öğrenim gören üniversite öğrencilerinden oluşan Trabzon Toplum Gönüllüleri ile birlikte sosyal medyadan iletişime geçen dans akademi yetkilileri, düzenledikleri geceyle sokak hayvanlarının sesi oldular. Gecede elde edilen gelirle sokak hayvanlarının mama ihtiyacını karşılanacak. 
Bir kulüpte bir araya gelen Show Dans Akademi’nin kurucusu ve dans eğitmeni Mehmet Fukul, Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği başkanı Lütfiye Tüzün Kurban ve Trabzon Toplum Gönüllüleri üyeleri farkındalık yaratmak adına önemli bir adım atmış oldular.
Geceye katılan dansçılar ve davetlilerin kimi getirdikleri mamalar kimileri de verdikleri ücretlerle sosyal sorumluluk projesine destek oldular. Gecede konuşan Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, yaralı sokak hayvanlarını tedavi ettirip aldıkları yere bıraktıklarını belirterek hayırseverlerin bağışlarıyla dernek faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Kurban amaçlarının doğadaki en zayıf halkanın hayvanlar olduğuna dikkat çekerek “Onların hayatlarını kolaylaştırmak için çabalıyoruz. Hem sağlıkla, hem açlıkla hem de biz insanlarla mücadele ediyorlar. Derneğimiz bir hastane görevi yapıyor adeta. Buraya getirir tedavilerini yaptırır ve geri göndeririz. Eğer bu sosyal sorumluluğu düzenli olarak yaparsak o zaman bir sıkıntı kalmaz.” diye konuştu. 
Gecenin mimarlarından Show Dans Akademi kurucusu ve dans eğitmeni Mehmet Fukul da sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem verdiklerinin altını çizerek “Biz bu akşam sadece dans etmek için buraya gelmedik. Her gecemizde farklı mesajlar verdik vermeye de devam edeceğiz. Eğer sokak hayvanlarına bir nebze katkımız olursa bundan inanın ki çok mutlu oluruz.” diye konuştu. 
Trabzon Toplum Gönüllüleri adına konuşan Fırat Ali Turhan da amaçlarının bir farkındalık yaratmak olduğuna dikkat çekerek, “Bizler hepimiz öğrenciyiz. Değişik kentlerden geldik. Toplum gönüllüleri olarak çalışıyoruz. Bazen 50 kişi, bazen de 100 kişi oluyoruz. Bize bu etkinliler dışında da insanlarımız ulaşabilirler. Herkesin katkısını bekliyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber