KANUNİ  OUT!  YANDAŞ CEMAHATLER  IN!
Vakıf Macaristan’ın Zigetvar kentinde yapılan Kanuni’yi anma toplantısı dönüşü 8.11.1994 tarihinde zamanın Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman DEMİREL'in talimatı ile kuruldu. Dönemin Valisi Alaattin YÜKSEL,  Belediye Başkanı Asım AYKAN KTÜ rektörü Aydın DUMANOĞLU, Volkan CANALİOĞLU, İsmail KANSIZ, Refik KARAAGAÇLI, Ömer BÜYÜKSALİH Trabzob Müftüsü merhum Raif KORKMAZ Esnaf Odaları eski Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu Mazhar AFACAN  ve merhum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Ömer GÜNER  gibi önemli isimlerin bulunduğu Vakıf, düzenlediği etkinlerle Kanuni’yi tüm ülkeye ve dünyaya tanıttı.
Vakfa tahsis edilen bina Kanuni Müzesi olarak düzenlenince  yerinden  olan vakıf, binanın bodrum katında WC nin hemen yanında kömür deposu ve kalorifer kazan dairesinden bozma iki oda düzenlenerek kira karşılığında Büyükşehir Belediyesi  tarafından  Vakfa verildi. 
Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı büyüklüğüne yakışmayan bir yerde yine de faaliyetlerini sürdürüyor. 
Büyükşehir Belediyesinin yeni restore ettiği ve dört milyon Türk Lirasına mal olan    KANUNİ’nin doğduğu mahallede bulunan bir “tarihi bina” nın  bir yandaş vakfa tahsis edilmesi  kamuoyunda tepki ile karşılandı.    
Trabzon’da doğan ve 18 yaşına kadar Trabzon’da kalan Osmanlı’nın Cihan  Padişahın anısına sahip çıkmak Vakıf Yönetimi kadar, bu şehrin Valisine ve Büyük Şehir Belediye Başkanı kadar tarihi dokusundan ismini alan, yeni kurulan Ortahisar İlçe Kaymakamının,i Ak Parti İlçe Başkanın da sorumluluğundadır. Aksine her düşünce ve icraat, bu kurum ve kuruluşların  yöneticilerinin adları tarihe “TARİHİNE VE GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKAMAYANLAR” olarak geçecektir..
NE DİYELİM ARTIK KANUNİ KAPIYA İSMAİL AGA İÇERİYE DEVİR ONLARIN DEVRİ DİYELİM 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber