SAADET PARTİSİ Ortahisar Kadın Kolaları Aşure günü
SAADET PARTİSİ Ortahisar Kadın Kolaları Aşure günü münasebeti ile, Meydan Park’ta vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirdi.
Ortahisar Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Meryem Özgenç’in organizesini yaptığı dağıtımda, halkın ilgisi oldukça yüksek oldu.
Aşurenin bir tür tatlı yiyecek olduğunu söyleyen Özgenç, aşurenin tatlı olduğu kadar ortaya çıkma sebebinin İslam tarihi ve Müslümanlar için acı bir olayın yıldönümü olduğunu söyledi.Ortahisar Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Özgenç sözlerini şöyle sürdürdü
“Aşure Arapça (İbranice) bir kelimedir (Orijinal telaffuzu aşuradır) ve on (10) anlamına geliyor. Başka bir deyimle Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür.Kerbela şehidi Hz. Hüseyin, on Muharremde şehit edilmiştir. Dolayısıyla Muharrem ayı ve bu ayda tutulan oruç ve sonrasında pişirilen aşure çorbası bizler için çok daha derin ve diğer toplumlardan farklı anlamlara sahiptir.
Güzel bir tatlı olarak sunduğumuz bu aşurenin ortaya çıkmasına sebep olan olaylar bizler için oldukça üzücüdür. Peygamber (s.a.v.)’in  torunu olan Hz. Hüseyin’in şehit edildiği KerbelaVakası’nı anmak için bu etkinlik yapılmaktadır.
Hz. Hüseyin’in şahit edilmesine sebep olan asıl neden iktidar kavgası olmuştur. Sırf bulunduğu makamı elinden kaybetmemek adına bu cinayet işlenmiştir. Sonuç olarak Müslümanların 1450 yıldır çözemedikleri bir fitne ateşinin de yanmasına sebep teşkil etmiştir.
Günümüzde yeni fitne ateşleri yanmaması için tarihimizden ders çıkarmalıyız. Sırf biraz daha geçici dünya makamlarında kalayım diye ülke insanı birbirine düşman etmemeliyiz.
Bu noktada Saadet Partisi olarak, kardeşliğimizin ve birliğimizin sürmesi için her zaman olduğu gibi, bundan sonrada yapıcı ve birleştirici bir üslupkullanarak, insanımızın ve bütün insanlığın kurtuluş reçetelerini anlatmaya çalışacağız ”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber