Trabzonlu boksörler İstanbul yolcusu..
Trabzon’da 8 ay önce faaliyete geçen Yıldız Boks Kulübü, kış aylarında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Başkanlığını Tufan Uzlu’nun, çalıştırıcılığını ise Resul Yıldız’ın yaptığı kulüp sporcuları, sparing (idman maçı) yapmak için Samsun, Erzurum’un ardından bu akşam da İstanbul’a gidiyor.
Türkiye Şampiyonası’na hazırlanan Trabzon Yıldız Boks Kulübü alt minik, üst minik, yıldız ve gençler bünyesindeki sporcularıyla çalışmalarını kendi salonlarında tüm hızıyla sürdürüyor. 
Trabzon’dan Depar ve Çelik Spor Kulüpleri ile birlikte iyi bir dayanışma içerisinde olan Yıldız Boks Spor Kulübü, Türkiye’nin çeşitli illerindeki sporcularla idman maçı yapmak için Trabzon dışına çıkıyor. 
Trabzon’dan 3 kulüp bünyesinde toplam 22 sporcuyla birlikte İstanbul’da hazırlık maçları oynayacak olan boksörler, şampiyona öncesinde kendilerini deneme fırsatı bulacaklar.
Trabzon Yıldız Boks Kulübü antrenörü Resul Yıldız 8 aylık dönem zarfında oldukça önemli mesafe kat ettiklerine dikkat çekerek amaçlarının öncelikle Türkiye Şampiyonası’nda derece almak olduğunu bunun yanında Milli Takıma, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında mücadele edecek iyi sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. 
Kulüp Başkanı Tufan Uzlu da yaptığı açıklamada “Biz bu işe soyunurken işlerin buralara geleceğini zaten bekliyorduk. Çünkü hedefe doğru yürüdüğümüz yolda Trabzon’da ve Türkiye’de kendini ispat etmiş bir isim olan Resul Yıldız hocamla çalışacaktık. Bu bizim için bulunmaz bir nimetti. Kendini tekrar spora döndürmede ve teklifimizi kabul ettirmede çok zorlanmadık. Sağolsun bizi kırmadı ve ilk gün heyecanıyla çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. Gelinen noktada şunu bir kez daha gördük ki Trabzon’da boksa bir hayli merak varmış. Şu an dışarıda kalan birçok arkadaşımız var. Gönül isterdi ki onlara da kucak açalım ancak salonumuzun kapasitesi belli. Sporcularımızın çalışma azminden ve hocamızın olağanüstü gayretinden çok memnunum. İnşallah Türkiye Şampiyonası’nda istediğimiz dereceleri elde ederiz. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.” Diye konuştu.
Samsun’un ardından Erzurum’da sparing maçları oynayan Trabzonlu boksörler bu gece karayoluyla İstanbul’a hareket edecek. Yarın ve Pazar günü maçlarını oynadıktan sonra aynı akşam Trabzon’a geri dönecekler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber