Kaymakam Hatipoğlu Başkanlığında Şubat Ayı muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Kaymakam Numan Hatipoğlu’nun başkanlığında Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplatıya, muhtarların yanı sıra daire emirleri katıldı. Trabzon Büyük Şehir Belediye Muhtarlar Dairesi Başkanı Ahmet Çevher, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünden Hilmi Barutçu, Tiski Genel Müdürlüğündenr Abdurrahman Okumuş kendi alanları ile yapılan çalışmalar ve gelecek planları ile ilgili bilgi aktarırken, muhtarların sorularını cevaplandırdılar.

Kaymakam Numan Hatipoğlu yaptığı açılış konuşmasında, "Yaklaşık bir yıldır sizlerle birlikte aylık toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu zaman zarfında ilçemizde bir takım yenilikler, çözülen sorunlar, yeni atılan adımlar olmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Afrin'de Zeytindalı Operasyonunda görev yapan askerleri ve şehit düşen askerleri hatırlatan Kaymakam Numan Hatipoğlu, şehitlerimize rahmet ve ordumuza başarı dileklerinde bulundu.

Toplantıda, Kaymakam Numan Hatipoğlu bir önceki toplantıda muhtarlar tarafından dile getirilen sorunlar ve taleplerle ilgili alınan mesafeye ilişkin bilgi aktardı. Kaymakam Hatipoğlu, bir önceki toplantıda eğitim, enerji, sağlık başta olmak üzere gündeme gelen sorunların çözümü noktasında önemli mesafe alındığını belirterek, çözümlenememiş sorunların üzerinde çalışmaların devam ettiğini aktardı.

OKUMA SEFERBERLİĞİNE DESTEK İSTEDİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayelerindeki okuma yazma seferberliğini hatırlatan Kaymakam Numan Hatipoğlu, muhtarlardan mahallelerinde okuma yazma bilmeyen vatandaşların Halk Eğitim merkezine bildirmelerini istedi. Okuma yazma seferberliği ile ilgili muhtarlara bilgi veren Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, “5 Martta kadar başvurular devam ediyor. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı bizlere mutlaka bildirin. Hasta olsalar dahi evlerinde eğitim imkanı sağlayacağız. Muhtelif ihtiyaç duyulan mahhalelerimde kurslar açacağız. Desteğinizi bekliyorum”dedi.

Kaymakam Numan Hatipoğlu’ndan sonra söz alan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, amaçlarının halka hizmet, halkın rızasını kazanmak ve hayır dualarını almak olduğunu vurgulayarak bu doğrultuda çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Coban, 2018 yılında 80 bin metreküp beton, 50 bin metreküp asfalt hedeflediklerini belirterek, “2019 yılına girerken mahalle yollarını bitirmiş olacağız”dedi.

Daha sonra Ortahisar Mahalle muhtarları söz alarak geçen yılki taleplerinin karşılanması nedeniyle teşekkürlerini ifade ederken, bu yıl ortaya çıkan yeni ihtiyaçları doğrultusunda taleplerini dile getirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber