banner240
banner237
banner238

Ktü 9. Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen "KTÜ Medya Ödülleri"nde 22 kategoride ödüller verildi.

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, kategorilerinde en iyi seçilen sanatçılar, medya kuruluşları ve medya temsilcileri ödül aldı.

Sunuculuğunu Ümit Erdim'in yaptığı törene, oyuncu Birce Akalay, Bensu Soral, İbrahim Çelikkol, Aytaç Şaşmaz, Miray Daner, "Reynmen" adıyla bilinen youtuber Yusuf Aktaş, DEMSA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan, "Ayla" filminin yönetmeni Can Ulkay, Uğur Etiler ve Ece Mumay'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kulüp Başkanı İrem Dilek, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ülkece zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde birlik ve beraberlik duygusunun artarak devam etmesini diliyoruz. Bu vesile ile şehit olan Mehmetçiklerimizi saygı ve rahmetle anıyor, vatani görevini yapan tüm askerlerimize de minnetlerimizi sunuyoruz." dedi.

"Yılın en iyi çıkış yapan oyuncusu" seçilen "Söz" dizisinde bir uzman çavuşu canlandıran oyuncusu Aytaç Şaşmaz ise ilk kez ödül aldığını söyledi. Şaşmaz, Mehmetçik için dua istedi.

"En beğenilen iş kadını" kategorisinde ödül alan DEMSA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan da KTÜ'de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu güzel vatanımız sizlere emanet, sizlerden çok şey bekliyoruz, iyiki varsınız. Ödül benim için çok anlamlı." diye konuştu.

"En iyi erkek oyuncu" ödülünü alan İbrahim Çelikkol ise Afrin'de görev yapan askerler için yapabilecek en güzel şeyin dua etmek olduğunu belirterek, "Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Çocuklar ve gençler bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın sesi olmak, onları anlamak gerektiğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

"Yılın en beğenilen sivil toplum kuruluşu" seçilen Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfının (LÖSEV) Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer de KTÜ'de LÖSEV'e ait öğrenci topluluğu olmadığını öğrenince çok üzüldüğünü, oluşturmak için hemen çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

Çocuk istismarına karşı herkesin sesini çıkarması gerektiğini ifade eden Ezer, "LÖSEV gibi güçlü bir sivil toplum örgütü olarak bu seneyi çocukları koruma ve önemseme yılı olarak ilan ediyoruz." dedi.

"En iyi kadın oyuncu" ödülünü alan Birce Akalay da KTÜ'ye ikinci kez geldiğini belirtti, ödül için teşekkür etti.

"En beğenilen Karadeniz ses sanatçısı" kategorisinde ödül almaya hak kazanan Niyazi Koyuncu, AKM'ye daha önce ağabeyi Kazım Koyuncu ile geldiğini vurgulayarak, ödül için teşekkür etti.

"En beğenilen yönetmen" ödülünü alan Ayla filminin yönetmeni Can Ulkay da Ayla'nın çok özel bir film olduğunu ifade etti.

"Filmde sevgiyi anlattık." diyen Ulkay, şöyle devam etti:

"Koşulsuz karşılıksız sevgi çok önemli bir şey. Sevgi hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey. Onu sakın bırakmayın. Çok sıkı tutun. 68 yıl önce 5 bin Mehmetçik Kore'ye gitti ve bir kısmı dönmedi. Bugün yine aynı durum var. Onları bekleyen anne ve babalar dualar ettiler, sağlıkla gelsinler diye. Bugün aynı duayı ediyorlar. Biz de sizlere 'Sağlıklı ve bir an önce gelin.' diyoruz. Ayrıca bir yönetmen olarak LÖSEV'e her türlü yardımı yapmaya hazırım."

"En iyi çıkış yapan kadın ses sanatçısı" ödülünü alan şarkıcı Ece Mumay da KTÜ öğrencilerine teşekkür ederek, "Bir kadın ve çocuk olarak toplumdan bir tek isteğim kadınları ve çocukları lütfen koruyun." dedi.

"Reynmen" adıyla en iyi youtuber seçilen Yusuf Aktaş ise bir özel harekat polisiyle arasında geçen diyalogdan bahsederek, şunları aktardı:

"Ziyaretim sırasında sohbet ettiğim polis ağabeyimiz, 'Diğer ülkeler kendi insanları yaşasınlar diye insanların canına son veriyorken, bizler de başka insanlar yaşasın diye kendi canımızı ortaya koyabiliyoruz.' demişti. Bizler böyle bir milletiz ve böyle bir milletin parçası olduğum için gurur duyuyorum. Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun."

Gecede şarkıcılar parçalar seslendirdi, KTÜ Dans Topluluğu gösteri sundu.

En iyi gazete ödülü Hürriyet gazetesine, en iyi televizyon kanalı ödülü ise Star TV'ye verildi.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen sponsorlara da ödüllerin verildiği etkinlikte, organizasyona destek veren Trabzon Gazeteciler Cemiyeti adına ödülü Haluk Ayyıldız aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber