Sizlerin objektif varlığını sağlayanda eğitimdir.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının 17.09.2018 tarihinde başlaması nedeniyle Trabzon TÜRKAV Yönetim Kurulumuzla yaptığımız basın açıklamasında gündemi değerlendirmiştik. Başarısızlıklarımızın veya başarılarımızın objektif değerlerle tespitinin yapılması gerektiğini de kamuoyu ile paylaştık. Sizlerin objektif varlığını sağlayanda eğitimdir. Bakın, Türkiye’de yeni bir eğitim ve öğretime başlarken bir ölçme ve değerlendirme yapılmasına dikkatleri çektik/çekmekteyiz.
Acaba, eğitim sistemimiz nereden nereye geldi?
Hala Andımız Okullarda neden okutulmamaktadır?
Toplumsallaşmış ve diğer taraftan da toplumsallaşmayı kaybetmek üzere olan dünyada bulunduğumuzdan eğitimle yapılan oynamaların bu anlayışa etkisi nedir?
Nasıl ki, Demokrasi ve insan hakları ile ilgili değerlendirmede öğrencilerin birbirinden ayrılmasının zor olduğu gibi Andımız birliktir, ruhtur ve öğrencinin kılavuzudur.
O halde, Okullarda büyük heyecan ve coşku ile öğrencilerin okuduğu Andımızın EĞİTİMLE HAYATIMIZI MANALANDIRMAK OLDUĞU GERÇEĞİ NEDEN SAFSAKLANMAKTADIR. 

TÜRKAV’ in yaptığı açıklamalarıyla ANDIMIZIN okullarda okutulmamasına çözüm süreci ile Okullardan kaldırılmasına tepkimizi ifade ettik. Ve Andımızın okutulmamasına destek veren bazı sendika, bazı sivil toplum kuruluşlarına TÜRKAV’ in şiddetle tepkisi olmuştur.
TÜRKAV, Yeni eğitim ve öğretim yılında Bayramve anma programlarının okullarda etkin bir şekilde yapılması mutluluğunu basın aracılığıyla kamuoyu ile değerlendirerek Sayın Milli Eğitim Bakanı’nı TÜRKAV adına tebrik ettik.
21. Yüzyıl dünyasında Türkiye’nin eğitimle başarıya ulaşabileceği muhakkaktır.  O halde, Milletin değerleriyle bütünleşmiş bir eğitim ve öğretimin Türk gençliğine vereceği heyecan ve azmini beraberinde getirecektir. Bunun dışında kehanetleri bilim zanneden uygulamaların eğitim ve öğretime hiçbir getirisi olmayacaktır. ANDIMIZ 1933 yılından beri bazı dönemlerde değişikliğe uğrasa da okullarda okutulmasının tekrar devamının sağlamsını TÜRKAV olarak önemli görüyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kenan KURU
Şube Başkanı


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber