Yıldız Teknik Üniversitesi

Anadolu coğrafyası için tarih boyunca önemli bir konumu bulunan, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Trabzon’un mevcut mimari kimliğinde önemli bir yere sahip olan tarihi evleri üzerine bir çalışma yapacak olan İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulundular. 

Trabzon Ticaret Borsası’nı da ziyaret eden Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi MahmudZeyn El Abidin, asistan Esin Yılmaz ve öğrenciler,Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile görüştüler. 

Trabzon’daki evler hakkında tarihi doku ve geleneksel sistemle inşa edilen sivil mimarlık örneklerini tespit, analiz, cephe, plan ve arazi kullanımları gibi unsurların tipolojik incelemelerini yapacak olan öğrenciler daha sonra bu çalışmayı İstanbul’da bir sergiyle  taçlandıracaklar. 

Projeyi yürüten Öğretim Görevlisi MahmudZeyn El Abidin Trabzon’da Akçaabat Ortamahalle evleri, Sürmene evleri, Memişağa Konağı, Tarihi Bedesten Çarşısı’nda incelemelerde bulunduklarını belirterek “Trabzon’da geleneksel evlere genel anlamda çok iyi bakılmış. Çok güzel mimari yapılar mevcut. Trabzon Kalesi’ne biraz değinmek istiyorum. Biz çıkmakta bir hayli zorlandık diyebilirim. Biraz atıl kalmış gibi duruyor. İyi bir çalışma ile bu güzel yapı daha iyi bir hale getirilebilir. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında yapacağımız bu çalıştay sonucunda hazırlayacağımız sergimizi Trabzon’da da açmayı düşünüyoruz. O zaman geldiğimizde inşallah Trabzon Kalesi için de bir şeyler yapabiliriz diye umut ediyorum.“ diye konuştu. 

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da,  kalkınma hareketini kültürden ekonomiye, spordan siyasete kadar bir bütün kabul ederek hareket ettiklerini belirterek, bu çerçevede Trabzon'u ilgilendiren her konuya duyarlı davrandıklarını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber