VALİ BUDAMA KURSU SERTFİKA TÖRENİNDE
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı, Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü  ve Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün birlikte düzenlemiş olduğu Fındık budama gübreleme ilaçlama kursu sertifika töreni Akçaabat Ziraat Odası Toplantı salonunda yapıldı.
Sertifika  törenine Trabzon Valisi Yücel YAVUZ, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Cahit  GÜLBAY, Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL ,Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Osman PARLAYAN, Halk Eğitim Müdürü Mustafa TÜRKOĞLU, Akçaabat Jandarma  Garnizon komutanı Mustafa  SELÇUK ,Emniyet Müdürü Şevki PEKDEMİR ve vatandaşlar katıldı.
Kursa atılan çiftlilerden Emine AKKOL ve Cemil AKKOL a sertifikalarını Trabzon Valisi Yücel YAVUZ verdi.
Kursa katılan diğer üreticilere sertifikalarını Akçaabat Kaymakamı,  İl gıda tarım ve hayvancılık müdürü, ziraat odası başkanı, Akçaabat Belediyesi Başkanvekili, veKurs hocası ziraat  mühendisi Erdal YIĞCI tarafından verildi.
Sertifika töreni sonunda Akçaabat Ziraat Odası başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Akçaabat Tarımına desteklerinden ötürü Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a içerisinde Akçaabat’ın yöresel ürünlerinin bulunduğu bir sepet ve teşekkür plaketi, Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit GÜLBAY ve Ziraat Mühendisi Erdal YIĞCI yada birer  teşekkür plaketi verdi.
Akçaabat  Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU hedefimiz 2018 yılı sonuna kadar 3000 sertifikalı fındık budamacısını Akçaabat a kazandırmaktır. Fındık bölge ekonomimizin can damarı ve bir çok çiftçimizin geçim kaynağı şuanda Akçaabat ta fındık üretimi yapan 9600  kayıtlı çiftçi var biz bu üreticilerimizin tümümün bahçesine elimiz değsin istiyoruz. Fındığın yanında seracılık ve açık alanda sebze üretimimiz mevcut ifadelerini kullandı.
Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL Akçaabat bundan önce tütün üretiyordu tarımsal geçmişi olan Rençberbir  topluma sahibiz geçen yıl ziraat odamız ve ziraat mühendislerimiz ile birlikte bu eğitimlere köy kahvelerinde gece düzenlediğimiz eğitimler ile başladık ve eğitimlerin ardından budama ve bakım eğitimi alan üreticiler ile yapmayanlar arasındaki farkı iki kardeşin bahçesinde gördük yan yana bulunana  iki fındık bahçesinden bakımlı olanın ürünü yan  bahçeye göre iki kat daha fazla oldu. İlçemiz mikro klima iklim yapısına sahip bu avantajımızı üretim çeşitliliğini artırarak iyi değerlendirmeliyiz ifadelerini kullandı.
Trabzon Valisi Yücel YAVUZ Akçaabatıntarımsal üretim noktasında diğer ilçelere çok daha ileri seviyede bulunduğunu Akçaabat ta üretilen bütün ürünlerin pazarlama probleminin olmadığını burada herkese eğitim verme gayreti içerisinde olan kaymakamımız il müdürümüz ve ziraat odamıza teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı. Çiftçilerle bir süre sohbet eden Vali YAVUZ esnaf ziyaretlerinin ardın dan çay ocağına giderek vatandaşlarla çay sohbeti yaptı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber