Manşet 61 Haber Sitesi Sorumlu Müdürüne

Basın Kanunu madde 1 ve 14 ve 5651 sayılı Kanun’un madde 4, madde 5 ve diğer maddeleri uyarınca aşağıdaki metni haber sitenizde Basın Kanunu madde 14’de belirtilen şekliyle yayımlanmasını aksi takdirde Basın Kanunu 14. Madde delaletiyle Sulh Ceza Hakimliğine başvurulacağını, gereği yerine getirilmediği takdirde Basın Kanunu madde 18 de hükme bağlanan müeyyidelerin uygulanması yoluna gidileceğini bildiririm.
Düzeltme ve Cevap
21.04.2024 tarihinde haber sitenizde yer alan Rahman Ayhan’ın yazdığı “ihanetin bedeli” köşe yazısında, 2547 sayılı Kanun’un 58’inci maddesi (f) bendi gereği yönetici payı olarak rektör ve yardımcıları ile genel sekretere ödenen meblağlar çarpıtılarak verilmiş, yönetimde ayrışma izlenimi oluşturulmaya çalışılmış, önceki bir rektör yardımcısının laboratuvarının dağıtıldığı şeklindeki gerçek olmayan hayali bir durumu gerçekmiş gibi sunarak algı oluşturmaya çalışmıştır.
Rektör ve rektör yardımcılığı akademik yönetici kadrosu olduğundan ek ödeme matrahına dahil olan  ek gösterge ve ek ödeme matrahının diğer oranları, idari bir kadro olan genel sekreterin ek gösterge ve ek ödeme matrahından daha yüksek olduğu için ödenecek meblağlar da kanun gereği farklı olmaktadır. . Burada yılın Ocak ve Temmuz aylarında memur maaşlarına yapılan zam oranı ek ödeme matrahını da artırdığından ödenmekte olan yönetici payları arasında rakamsal fark da artmaktadır Oransal olarak kanuni sınırlara uyulan ve farklı uygulama yapılmayan bir durumu meblağları da çarpıtarak Rektörlükçe keyfi bir uygulama varmış gibi göstermek, araştırmacı yazar kimliğine yakışmayan, gazetecilik etiğine aykırı kötü niyetli bir yaklaşımdır.
Diğer taraftan emekli olacağı için kullandığı cihazı önceki yönetimlerce başlatılan merkez laboratuvar bünyesine alınmasını isteyen öğretim üyemizin isteği yerine getirilmiştir. Merkez laboratuvar uygulaması ile öğretim elemanlarımızın zimmetinde ve kullanımında olan cihazlar tüm öğretim elemanlarımızın kullanımına verilerek kamu kaynaklarından azami düzeyde akademik fayda elde edilmiştir. Hal böyle iken durumun tam zıddına bir anlatımla sitenizde yer alan haberin güttüğü amacın kadük kalacağı kabul edilmelidir.
Haber sitenizdeki bu köşe yazısı gerçekleri ortaya koymayan tamamen rektör atamasına ilişkin manipülasyon oluşturmaktan ibarettir. Rektörlük yönetimimiz üst düzeyde uyumlu çalışarak kısa bir sürede Karadeniz Teknik Üniversitesini Türkiye’de ilk 20 üniversiteye verilen araştırma üniversitesi klasmanına sokmuş, üniversite sanayi işbirliğini zirveye çıkarmıştır .Şehrimizin markalarından biri olan Karadeniz Teknik Üniversitenin ilimize ve ülkemize katkılarını dört yılda zirveye çıkaran ve bunun daha da artması için gece gündüz çalışan, kurumsallaşmayı öne çıkaran, öğrenci ve personeliyle eğitim-öğretimi önceleyen bir yönetime katkıda bulunmak yerine küçük hesaplarla huzursuzluk varmış gibi gerçek dışı beyanlar ileri sürmek etik bir gazetecilik değil magazin gazeteciliğidir.
Göreve gelinen  Ağustos 2020 yılından beri eğitim-öğretimi ve akademik kaliteyi daha yukarılara çıkaran, nitelik hedeflerini öğrencisi ve personeliyle pekiştiren, üniversitemizi araştırma üniversiteleri arasına sokan ve sanayi-üniversite işbirliğini somut bir hale getiren anlayışla hareket eden KTÜ yönetimi görev süresince ilim ve irfan yolunda aynı çalışma azmiyle ilimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber