Başkan Mustafa Bıyık İstifasının Nedenlerini Tek Tek Açıkladı!

Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İYİ Parti Kurultayı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda konuşan Bıyık partisinden istifa ettiğini duyurdu. 
Başkan Mustafa Bıyık'ın İstifa Nedenler Neler? 
İstifasının nedenleri hakkına açıklamalarda bulunan Başkan Bıyık ''Bu konulara açıklık getirmek istiyorum. Hemşerimiz Koray Aydın genel başkanlığa aday oldu. Bende desteğimi açıkladım. Ben bu süreçte kendisinin yanında oldum. 
Kurultayda seçimi kaybetti Koray bey.  Seçim kaybedilir de kazanılır da. Gelinen noktada bugün itibariyle iyi partiden istifa ediyorum. İstifamın birkaç nedeni var. Tek bir nedeni yok. Kurultay sonucu tek neden değil. En önemli gerekçe 31mart seçimlerinden önce yapılan istişare toplantılarına sürdürülen politikalarını yanlış olduğunu yaptım.
Taşra teşkilatları da kayıplar olduğunu dile getirdim. Partimiz seçimde başarısızlığı uğradı ve kurultaya gitti. Partide süt düzey görev yapan kişiler bugün yeniden partide devam ediyor. Partide çoğunluk olarak diğer partilerle ittifaka karşı çıktık.
Bütün olumsuzlukları tamamını genel başkana yüklediler. Genel Başkanımız bütün sorumluluklar aldı gitti diğer kimse sorumluluk almadan partide görev alıyor. Bu şekilde iktidara geleceklerini iddia ediyorlar. Biz bu yönetime karşı çıkıyoruz. Genel Başkan müsavat beyin duruşuna tepkimiz yok. Bizim tepkimiz geneledir.

Trabzon'da Ayrılmalar Oldu 
İlkeler üzerinde tartışmamız lazım. Kişiler üzerinde tartışma olmaz. Trabzon'da ayrılmalar oldu. Bu şehirde yetişmiş insanlara destek olmak lazım Hangi partiden olursa olsun bu şehrin insanına destek vermek gerekiyor.

Kongreye gittik buradan. Orada birlik bütünlük anlamında hiçbir görüntü yoktu. Yomra seçimlerinde CHP ile yapılması planlanan ittifak süreçlerinde bize zarar verme hiçbir destek olmaya kişilerle bu şehirde aynı masa etrafında siyaset yapmayı kendime yakıştıramıyorum.
Kurultayda oy kullanma durumum engellendi. TC kimlik numaram ve baba adımın yanlış yazılması nedeniyle oy kullanamadım. Bireysel bir hata veya kasıtlı bir durum olabilir.

Yeniden seçilen bir başkan olarak orada oy kullanmam engellendi. Seçilen Belediye başkanları içinde Koray aydına desteğini açıklayan tek isim bendim. Bu operasyonun parçası olarak bize bu yapıldı. Bu partide  yol arkadaşlığı yapacağımız insanlarla birlikte yol alamayacağım için partiden bugün istifa ediyorum'' dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber