KIRIK TÜNELİNDE NELER OLUYOR

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Rize İl Genel Meclisi önceki dönem Üyelerinden MHP’li Hasan Kansızoğlu 2015 de delinmeye başlanan KIRIK Tünelinin 9 yıldır tamamlanmamasına tepki gösterdi. Tünelde ışık için 1. tüpte 960,2. tüpte 1040 metre kaldı.

Delindiğinde 7200 metre uzunluğunda olacak olan Rize-Erzurum karayolunun 2380 m rakımdaki Gölyurt Geçidi üzerindeki Kırık Tüneli delme çalışmalarına 2015 yılında başlandı. 9 yıldır birkaç kez yüklenici firma değişen Tünel çalışmasında delme çalışmasının ne zaman tamamlanacağı konusunda aydınlatıcı bilgiler verilmediğini söyleyen Rize İl Genel meclisinin eski Üyelerinden MHP’li Hasan Kansızoğlu’’bu ne unutulmazlıktır. Karayolları Genel Müdürlüğü 9 yıl önce delinmeye başlanan KIRIK tünelini unuttu ki delmeyi gerçekleştiremedi.2015 de yani 9 yıl önce delme çalışması başlayan 7200 metre uzunluğundaki tünel ne zaman hizmete girecek belli değil. Tünelin İspir yönünde kısmen çalışma olduğunu biliyoruz, Erzurum yönünde üç aydır çalışmaların durmuş olması bizleri üzüyor. Kırık Tünelinin en az 5 yıl daha trafiğe açılamaz söylentisi bizi ve yöreyi bıktırdı. Ulaştırma Bakanlığı ne iş yapar. Başka tünelleri zamanında yapıyor örneğin Zigana ve Ovit Tünelleri.Bu tüneller Avrupa’nın en büyükleri dünyada sayılı tüneller. Ovit ve Zigana’yı tamamlayan Karayolları Genel Müdürlüğü KIRIK ve DALLIKAVAK Tünellerini niye geciktiriyor veya delmiyor.10 yıldır bu iki tünel delinmeliydi. Ben burada bir kasıt ve art niyet ararım’’ dedi.

Rize-Erzurum karayolu üzerindeki önemli zirvelerden 2640 metre rakımdaki Ovit Dağını 12 ay ulaşıma tutmak için 2012 yılında delinmeye başlayan 14.300 metrelik Ovit Tüneli 6 yıllık çalışmayla 2018 yılında tamamlanarak trafiğe açılmıştı. Ovit Tünelini tamamlayacak halkalardan birisi olan 7.200 metre uzunluğundaki KIRIK Tünelinde 2015 de çalışma başlamasına rağmen bugüne kadar 1 tüpte 960 m 1 tüpte 1040 m tünel delinmemiş durumda. Ayrıca bağlantı yollarında da bir çalışma henüz yok.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber