Avrupa Film Festivali Trabzon’da başladı

Lara Sinemasında gerçekleştirilen açılış kokteyline TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve meclis üyeleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zekeriya İskenderoğlu, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Ufuk Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ile sinemaseverler katıldı.

Açılışta konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Trabzon, köklü bir sanat ve kültür geçmişine sahip olan bir şehirdir. Tarihi ve kültürel mirasıyla binlerce yıl boyunca önemli bir merkez olmuş ve sanatın ve kültürün yayılmasına katkıda bulunmuştur. Bugün, TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi'nin öncülüğünde düzenlenecek olan Avrupa Film Günleri, şehrimizin bu değerli mirasına yeni bir boyut kazandırmayı amaçlamaktadır” dedi.

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz ise 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle düzenlenen Avrupa Film Festivali’nin ikincisini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Avrupa Günü, ülkelerimizin zengin kültürel mirasını, dillerini ve geleneklerini yansıtan bir kutlamadır. Bu anlam dolu günde, Türkiye ve Avrupa arasında kültürel değişimi ve anlayışı teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi etkinlik duyurmaktan gurur duyuyoruz. Avrupa Sinema Günleri'nden Avrupa müzik gruplarının konserlerine kadar, bu etkinlikler sanat ve müziğin kültürel farklılıkları birleştirmedeki gücünün bir kanıtı olarak hizmet etmektedir. AB Bilgi Merkezlerimiz tarafından 19 ilde düzenlenen bu etkinlikler aracılığıyla, barışı, iş birliğini ve dayanışmayı teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Ortak mirasımızı ve değerlerimizi kutlamak için bir araya geldiğimizde, hepimiz için daha parlak ve daha kapsayıcı bir gelecek inşa edebiliriz” ifadesini kullandı.

AVRUPA FİLM GÜNLERİ 12 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK

Avrupa Film Haftası kapsamında toplam 18 film Trabzonlu sinemaseverlerle buluşacak. Karbuz, festival kapsamında izlenebilecek filmleri şu şekilde sıraladı: Bulgaristan'dan "Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu", Danimarka'dan "Viborg Güzeli", Estonya'dan "Ufuktaki Savaş", Finlandiya'dan "Eli Kulağında", Fransa'dan "Sönmüş Hayaller", Hollanda ve Almanya'dan "Kuaför Romy", İspanya'dan "Ramona", İsveç'ten "Ben Zlatan", İtalya'dan "Dante", Malta ve Kanada'dan "Carmen", Litvanya'dan "Göz Kırpmayı Unutma", Macaristan ve Almanya'dan "Zarif", Polonya'dan "Köylüler", Portekiz, İspanya ve Fransa'dan "Büyükbabamın İblisleri", Romanya ve Çek Cumhuriyeti'nden "Mikado", Slovakya'dan "Asla Asla Deme", Slovenya, İtalya ve Hırvatistan'dan "Suçsuz Adam", Yunanistan'dan "Domatesler Wagner'le Tanışınca".

Etkinlik boyunca tüm filmler ücretsiz ve halka açık olacak.

Sinemaseverler gösterim saatleri ve detaylı bilgi için Trabzon Lara Sineması'ndan ya da ilgili katalogdan bilgi alabilecekler.

NOT: Filmler hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki elektronik kataloğa tıklayınız.

https://www.eeas.europa.eu/.../2024/ECD_catalogue_v3.pdf

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber