TRABZON SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL ULAŞIM PLANI MASAYA YATIRILDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin şehirde bir ilk olarak hayata geçirdiği, Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı’ndan Avrupa Birliği hibe desteği verilen Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp) Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Toplantı Salonu’nda Genel Sekreter Gürkan Üçüncü başkanlığında gerçekleşen toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci, Yüklenici TYPSA, Boğaziçi Proje ve Kaiser Mühendislik konsorsiyumu adına Proje Takım Lideri Jose Laffond Yges ve ekibi, Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Zülfü Turan, TULAŞ Genel Müdürü Samet Ali Yıldız ve diğer katılımcılar yer aldı. 

ŞEHRİMİZİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret ederek projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Genç, “Trabzon'un kentsel ulaşımını daha sürdürülebilir hale getirmek için büyük çaba harcadığımız bu önemli projemiz, şehrimizin geleceği adına büyük bir adımı temsil ediyor. Projemizin ilerleyişini detaylıca ele aldık. Bu planın Trabzon'un ihtiyaçlarına uygun şekilde hazırlanması ve uygulanması, şehrimizin ulaşım altyapısını güçlendirecek ve yaşam kalitesini artıracaktır. Belediyemizin bu alanda yürüttüğü çalışmalara katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Trabzon'un sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemesi adına herkesin gayret göstermesi ve iş birliği yapması bu konuda çok önem arz ediyor” dedi.

YENİ YATIRIMLARA YOL AÇACAK
Toplantıda söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan Trabzon’daki projeyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile değerlendirme yaptığını belirterek, “Türkiye’de Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik planlarına katkı sağlayacak projeyle ilgili sayın başkanımız Ahmet Metin Genç’e değerlendirme ziyaretinde bulunduk. Kendilerinin, yeni dönemde Trabzon için yapılacak projelere katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Belediyemizin, önümüzdeki dönemdeki ulaşım anlamındaki planlamaları bu proje içerisinde detaylı olarak değerlendirilmesi en büyük arzularımızdan bir tanesi. Burada bir hareketlilik planı ortaya çıkacak. Buna dayanarak ileride de yeni yatırımlara girilmesi gerekecek. Buradan çıkacak olan plan, belediyenin bunu uygulamada önünü açıcı tedbirleri de içerecek. Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğümüz planlama sürecinde daha sonra yatırım ve tedarik aşamasında da Avrupa Birliği ile aktiviteleri devam ettireceğiz” dedi. 

TRABZON’A ÖNEM VERİYORUZ
Türkiye'nin yatırım çalışımları altında kabul görebilecek çıktılara sahip olması gerektiğini ifade eden Aykan, “Burada Trabzon kenti için sürdürülebilir hareketlilik anlamında ciddi bir altyapı geliştirmesi, ciddi bir ekipman tedariki öngörüyorsak, mali yönünden uygun olduğu sürece Avrupa Birliği’nden de buna gerekli mali kaynağı alma noktasında hiçbir itiraza mahal vermeyecek sonuçları almalıyız. O yüzden gayretlerinizi takdir ve takip ediyoruz. Ortak amaca ulaşmak için de günün sonunda da birbirimizi doğru anlamalıyız. Trabzon, Türkiye şartlarında örnek alınabilecek orta ölçekte bir belediyedir. Trabzon için ulaşım anlamında coğrafyasının zorluğu, kent nüfusu birçok belediyeye uyarlanabilecek bir sonuç verebilir. Dolayısıyla bütün güçlüklerin değerlendirileceğini, zorlukların aşılabileceği bir plan olarak gördüğümüz için buna ayrıca önem veriyoruz. Projenin, süresinde tamamlanması yine aynı şekilde bizim için çok önemli. İş planında buna dikkat etmemiz gerekiyor. Projenin yürütülmesi esnasında yaşanan herhangi bir aksaklık olursa bunların aşılması noktasında destekçi olacağız” ifadelerini kullandı.

AZAMİ GAYRET GÖSTERECEĞİZ
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü ise, “Bu projenin Trabzon adına çok önemli olduğunun farkındayız. Bu konuda azami bir gayret göstermeye çalıştık. Bundan sonra da gelecek projeksiyonundaki planladığımız şeyleri bu projenin içine yerleştirmek suretiyle dünyadaki ve Avrupa’daki bütün finansmanlardan Trabzon’un faydalanması için azami gayret göstereceğimizi söylemek isterim” şeklinde konuştu.  Proje Takım Lideri Jose Laffond Yges, yapılan iş birliği için herkese teşekkür ederek konuyla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. 2023 Haziran ayında başlayan projenin 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber